PPF Art vás srdečně zve na vernisáž výstavy, která se koná ve čtvrtek 28. června od 18.00 hod. v prostorách galerie.

Soumrak v zahradě Rothmayerů

Provozovatelem Ateliéru Josefa Sudka je společnost PPF Art patřící do finanční a investiční skupiny PPF.

Datum konání:  29. 06. - 31. 08. 2012 (denně kromě pondělí 12.00 - 18.00 hod.)

Realizace:  Lucie Mlynářová

Základním bodem koncepce výstavního programu Ateliéru Josefa Sudka jsou návraty Josefa Sudka do jeho ateliéru. Koneckonců loňská letní výstava se takto přímo jmenovala (Návraty Josefa Sudka, kurátor Josef  Moucha). Byla to výstava mistrových fotografií ze sbírky fotografií skupiny PPF, u které jsme si byli jisti, že osloví mnoho svých obdivovatelů a doufali jsme, že cestu do vnitrobloku malostranského dvora najde i plno dalších kolemjdoucích.
Pro letošní léto jsme vybrali méně prošlapanou cestou. Pod touhou, dát opět prostor tomuto géniovi, ale zkusit to tak trochu jinak, vznikl intermediální projekt, kde vedle sebe vystavují fotografové několika generací. Fotografie Josefa Sudka se prolínají s videem, kresbami ale i klasickými černobílými fotografiemi současných autorů.

Výstava nesoucí název „Soumrak v zahradě Rothmayerů“ představuje díla těchto autorů:

Richard Homola – jeden ze skupiny „Český Dřevák“

Štěpán Pech – student VŠUP (at. Fotografie) a FAMU

Lukáš Prokůpek – absolvent VŠUP (at. Fotografie), hlavní iniciátor tohoto projektu.

Josef Sudek

Galerie (6)

Fotografie z výstavy (7)

CV — Ze sbírky skupiny PPF

Zřejmě největší soukromá umělecká sbírka československé a české fotografie v současné době čítá 1 721 děl od 128 autorů (údaj k lednu 2015). Jsou zde zastoupeny fotografie například Josefa Sudka, Františka Drtikola, Jaromíra Funkeho, Ivana Pinkavy, Tono Stana, Emily Medkové, Jaroslava Rösslera, Václava Jiráska a dalších.

Sbírka PPF | náhledy fotografií
KONTAKT PRO MÉDIAJitka Tkadlecová